travelagi – специалист в нестандартни и луксозни ваканцииtravelagi – специалист в нестандартни и луксозни ваканции
Забравена парола?

УСЛОВИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВХОДНА ВИЗА ЗА РЕПУБЛИКА КУБА ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПРЕСТОЙ ДО 30дни

Туристическа виза за посещение на Република Куба – особености:
– Входната виза е еднократна и е валидна за едно влизане с максимална продължителност до 30дни
– При необходимост от двукратно влизане в страната, поради полетни връзки или при комбинация с друга дестинация – се издават 2 отделни визи /tarjeta del turista/ – всяка за конкретния престой
– Визата се състои от 2 идентични отрязъка: входен, който се взима от митническите власти при пристигането в страната и изходен, който се предоставя на митническите власти при напускане на страната срещу представяне на личен паспорт и самолетен билет
– Визата може да се ползва в срок от 6 месеца от датата на издаване на документа за плащането /приходен касов ордер/, но е валидна за 30 дневен престой в страната. Периода на валидност НЕ е указан на визата, а се удостоверява с документа за плащане, така че всеки турист трябва да пази и да може да предостави, при необходимост, двата документа: туристическа виза и касов ордер
– Визата се издава на лица с българско гражданство или с документ за постоянно или временно пребиваване в България.
– Виза може да се закупи и от следните националности с цел туризъм в Република Куба: всички националности от Европейския съюз, албанци, сърби, турци и украинци.
– Руските и Македонски граждани НЕ се нуждаят от визи за туристически престой в Република Куба.
– НЕ се допуска издаването на виза за лица без документ за пребиваване в България или на следните националности: САЩ, Куба, Близък Изток и Азия

Документи, удостоверяващи туристическия престой в страната, които се предоставят от кандидатстващия за виза:
– коректно попълнен формуляр с 1 /една/ снимка и данни за настаняването в Куба – хотел или частна квартира, както и полетни детайли
– двупосочен самолетен билет
– застраховка за пътуването
– копие на паспорта /минимална валидност 3 месеца от датата на връщане
– ако заинтересованият е непълнолетно лице,представя разрешение за врeменно напускане на страната, подписано от двамата родители и заверено от нотариус и от МвнР на България.